Winkelafspraak inplannen

Knaagdieren

Knaagdieren zoals konijnen, hamsters en ratjes hebben goede verzorging nodig en ook hier geldt het spreekwoord: bezint eer gij begint!  Een lief konijntje is zo gekocht, maar vraagt wel iedere dag de aandacht. Wij hebben zowel vaste hokken of looprennen. Voor hamsters en cavia's zijn er mooie hokken eventueel uit te breiden met speeltjes in de vorm van looptunnels en draaimolens. Heeft u vragen over onze knaagdier producten? Neem dan gerust contact met ons op of kom gezellig langs bij tuincentrum Boxtel!

Dierenafdeling

Benodigdheden knaagdier

Wanneer u een schattig knaagdiertje aanschaft, is het wel belangrijk dat u alle benodigdheden in huis heeft om goed voor uw huisdier te kunnen zorgen. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste knaagdier benodigdheden die u zeker in huis moet hebben:

 • Binnen verblijf/buitenverblijf: uw knaagdier heeft natuurlijk een plek nodig om in te leven.
 • Slaaphokje: een hamster heeft bijvoorbeeld een slaaphuisje nodig, hier kan een hamster lekker in slapen;
 • Droogvoer aangevuld met ruwvoer: uw knaagdier moet natuurlijk gezonde voeding krijgen;
 • Bodembedekking: dit kunnen bijvoorbeeld materialen zijn op basis van mais, houtpulp, papier of hennep. De bodemdekking met goed absorberen en stofvrij zijn;
 • Eventueel een buiten ren: bijvoorbeeld bij konijnen, zo kunnen ze lekker rondhuppelen mochten ze dat willen;
 • Voerbak;
 • Waterfles;
 • Knaagsteen/knaagstick;
 • Speelgoed;
 • Tredmolentje/klimtoestel;
 • Nagelknippertje.

Knaagdieren_Tuincentrum Boxtel

Neem eens een kijkje bij Tuincentrum Boxtel in Boxtel nabij ‘s-Hertogenbosch om al onze benodigdheden voor knaagdieren te bekijken.  Naast benodigdheden voor knaagdieren hebben wij in ons tuincentrum ook benodigdheden voor honden, katten, vissen en vogels.

Verzorging knaagdier

Voordat u een knaagdier aanschaft, is het belangrijk om er even bij stil te staan of u wel echt voor het diertje kan zorgen. Een dier heeft namelijk veel verzorging en aandacht nodig. Het is niet zomaar iets dat u aanschaft. Vele vergissen zich dan ook helaas in de verzorging die bij een knaagdier komt kijken. Hierbij heeft u alvast wat algemene verzorgingstips, mocht u graag een knaagdier willen aanschaffen.

Knaagdieren_Tuincentrum Boxtel

Wanneer u een knaagdier heeft aangeschaft, is het belangrijk dat u het diertje de juiste verzorging geeft. De hoeveelheid tijd die u hieraan kwijt bent, hangt onder andere af van het soort knaagdieren u kiest en hoe u de dierenhuisvest. Sowieso moeten knaagdieren dagelijks gevoerd worden en schoon water krijgen. Daarnaast moet het hok altijd regelmatig schoongemaakt worden. Hoe vaak u dit laatste moet doen hangt ook af van de hoeveelheid urine dat uw knaagdier produceert. Ook zult u dagelijks uw knaagdier moeten observeren en kijken of het goed met uw dier gaat. Sommige soorten hebben ook echt aandacht nodig in de vorm van aaien, vachtverzorging en het vervangen van speelgoed. Daarnaast vinden bijvoorbeeld konijnen het prettig om ook te kunnen loslopen, in bijvoorbeeld een buiten ren, zodat ze ook voldoende beweging krijgen.

Knaagdieren_Tuincentrum Boxtel

Knaagdierbenodigdheden kopen in Boxtel

Zou u ook graag benodigdheden voor uw knaagdier willen aanschaffen? Kom dan langs tuincentrum Boxtel nabij ’s-Hertogenbosch. Wij hebben een breed assortiment aan diverse soorten knaagdier producten. Denk hierbij aan voeding, speelgoed en meer. Graag tot ziens in ons tuincentrum, dé dierenwinkel van Boxtel met alles voor uw hamster, cavia of konijn! U vindt onze openingstijden op de contactpagina.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Dierbenodigdheden