Winkelafspraak inplannen

Vissen

Bent u op zoek naar benodigdheden voor uw vissen? Wij hebben in Tuincentrum Boxtel diverse soorten aquariums, pompen en verwarming. Daarnaast hebben we diverse accessoires die u kunt plaatsen in uw aquarium, of diverse producten waarmee u uw aquarium of vissenkom kunt schoonmaken, want ook uw vis wil natuurlijk een schoon ‘huisje’! Voor vragen over ons assortiment kunt u natuurlijk ons tuincentrum bezoeken in Boxtel, of neem gerust contact met ons op. Naast producten voor vissen hebben we ook diverse producten voor honden, katten, vogels en knaagdieren

Dierenafdeling

Aquarium schoonmaken

U wilt toch ook dat uw vissen zich prettig voelen in hun aquarium? Het is daarom belangrijk dat u regelmatig uw aquarium schoonmaakt. Hieronder vindt u een aantal stappen hoe u hiermee aan de slag kunt gaan:

  • Ga eerst aan de slag met het schoonmaken van de binnenkant van de ramen. Hiervoor kunt u het best een algenschraper, algenmagneet of spons gebruiken. Wacht vervolgens even tot het zweefvuil naar de bodem is gezonken. Dit vuil wordt door de pomp opgenomen.
  • Vervolgens kunt u aan de slag gaan met het schoonmaken van het grind. Het is belangrijk dit goed schoon te maken, omdat dit namelijk de waterkwaliteit flink kan beïnvloeden. Voor deze stap kunt u het best een aquariumstofzuiger gebruiken. Wanneer het grind echt heel erg vuil is kunt u ook nieuw grind in het aquarium doen.
  • Het is ook belangrijk om aquariumplanten te verzorgen. Voeg eens wat nieuwe plantjes toe aan het aquarium, dit zorgt er namelijk voor dat schadelijke stoffen uit het water worden gefilterd.
  • Ook moet u water bijvullen in uw aquarium. Rondzwevende blaadjes kunt u dan verwijderen met een schepnetje.  Het is slim om ook de reflectoren van de aquariumlampen te ontdoen van kalk. Kalk zorgt er namelijk voor dat er minder licht in het aquarium komt.
  • Gebruik ook waterverbeteraars en plantenvoeding. Hiermee houdt u de stabiliteit van het water zo optimaal mogelijk.
  • Ten slotte maak je ook de buitenkant van het aquarium schoon om het zicht in je aquarium mooi te houden. Nu ben je klaar! Let op! Gebruik geen andere schoonmaakmiddelen Wanneer je het aquarium schoon maakt , die je normaal voor het huis gebruikt. Deze breken het biologisch evenwicht in jouw aquarium af en kan schadelijk zijn voor uw vissen.

Vissen_Tuincentrum Boxtel

Goudvissen

De meest voorkomende vis is de goudvis. Zet de kom die ruim genoeg moet zijn op een rustige plek en niet in de zon. De stelregel is dat een kleine goudvis 5 ltr nodig heeft om zich prettig te voelen. Zorg voor grind en waterplanten en verschoon de kom éénmaal per 2 weken. Goudvissen zijn regelmatige eters en willen graag dagelijks eten. Strooi voer op de wateroppervlakte, het voer moet opgegeten zijn voordat het de bodem heeft bereikt. Naast vlokkenvoer zijn ze gek op gedroogde of diepgevroren watervlooien of muggenlarven of tubifex en eten ze ook bepaalde waterplanten zoals waterpest.

Vissen_Tuincentrum Boxtel

In ons assortiment hebben wij diverse aquariums met pomp en eventueel verwarming. Graag tot ziens in ons tuincentrum, dé dierenwinkel van Boxtel met alles voor uw vissen! Onze openingstijden kunt u vinden op de contactpagina

Vijver

Bekijk meer productgroepen in de categorie Dierbenodigdheden