Cactussen en vetplanten

Geen groene vingers? Geen probleem!

Cactussen en vetplanten staan erom bekend dat zij hun vocht opslaan in hun bladeren, stengels en wortels. Doordat zij hun eigen voeding zo reguleren zijn cactussen en vetplanten goed geschikt voor mensen zonder groene vingers. U bent van harte welkom bij tuincentrum Boxtel om een kijkje te nemen in ons assortiment cactussen en vetplanten. Met een cactus of vetplant heeft u groen in huis zonder al te veel moeite te hoeven doen voor de verzorging! De voordelen van cactussen en vetplanten in huis zijn:

  • Weinig water nodig
  • Veel verschillende soorten
  • Ook voor mensen zonder groene vingers

Cactus kopen

Bij ons tuincentrum in Boxtel hebben wij een breed assortiment aan cactussen. Er zijn veel verschillende soorten cactussen die ieder van elkaar verschillen. De ene cactus kan tegen extreme droogte terwijl de ander toch nog wel wat water nodig heeft. De stekels van de cactus dienen als zelfbescherming van de plant tegen zon, kou of dieren die de plant aanvreten. Als u op zoek bent naar een cactus bent u bij tuincentrum Boxtel aan het juiste adres! 

Verzorging cactus

De verzorging van een cactus is vrij simpel. Van november tot maart hoeft u de cactus weinig tot geen water te geven. Van maart tot november heeft de cactus ongeveer één keer per maand een scheut water nodig. U kunt de cactus beter iets te weinig water geven, bij teveel water kunnen de wortels van de cactus namelijk gaan rotten. Jonge cactussen kunnen het beste ieder jaar verpot worden. 

tuincentrum boxtel, Munsel, Esch

Vetplant kopen

Een vetplant wordt ook wel een succulent genoemd. Dit betekent dat hij net als de cactus water opslaat in een deel van zijn lichaam. Hierdoor is ook de vetplant een plant die niet veel verzorging nodig heeft maar toch wat sfeer toevoegt in de huiskamer! Bij tuincentrum Boxtel is er een ruime keuze aan vetplanten in verschillende soorten en maten. Kom langs bij ons tuincentrum en bekijk ons gehele aanbod vetplanten.

Verzorging vetplant

De meeste soorten vetplanten komen in tropische streken van Afrika en Amerika voor. Vrijwel alle vetplanten of succulenten vinden het fijn om binnen te staan. Binnen is het meestal warmer en ook is binnen de lucht droger. Vetplanten kunnen niet direct in de zon staan, maar staan wel het liefste op een zonnige plek in huis. Net zoals bij de cactus is één keer per maand water geven voldoende. In de zomer hebben de vetplanten echter meer water nodig, dan is één keer per week de juiste hoeveelheid. Kom langs in ons tuincentrum in Boxtel voor ons volledige assortiment aan cactussen en vetplanten. In het tuincentrum is altijd iemand aanwezig die u kan helpen met het maken van de juiste keuze voor uw huiskamer. Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bent u toch op zoek naar een plant die iets meer verzorging en liefde nodig heeft? Kijk dan eens bij ons assortiment aan bloeiende kamerplanten of groene kamerplanten! Dus woont u in de omgeving van Schijndel, Veghel en Oisterwijk? Kom dan gezellig langs!

Bekijk onze tuintips

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten