Groene kamerplanten

De groene kamerplanten. Wie kent ze niet? Met groene kamerplanten wordt gerefereerd naar kamerplanten die niet bloeien, hun sierwaarde ontlenen aan hun kleur of bladvorm. Een groene plant past eigenlijk altijd. Of je nu op zoek bent naar een grote plant, een kleine plant, een vetplant of een varen. Je vindt ze bij ons tuincentrum in Boxtel! Kies je eigen ideale plant die bij jouw stijl en interieur past! De meeste groene planten zijn niet erg kieskeurig. De groene plant wil niet de volle zon krijgen en een standplaats in het Oosten is prima voor deze soort plant. De bonte soorten hebben wel iets meer licht nodig. 

Kamerplanten


 

Groene kamerplant kopen

Wat zijn nu de meest populaire groene kamerplanten? Wij helpen je graag een beetje op weg:

  • Yucca
  • Areca
  • Sanseveria
  • Ficus

Een groene kamerplant zorgt voor een leefbare, gezellige en knusse omgeving. Plaats daarom eens een groene kamerplant in je kantoor, woonkamer, slaapkamer of serre voor een ontspannend en natuurlijke sfeer. Je kunt allerlei looks creëren met planten: een romantische look, een moderne look, een ouderwetse look.. Noem het maar op. Het is maar net waar je interesse ligt en wat mooi staat in jouw huis. Naast groene kamerplanten, kun je uiteraard ook bloeiende kamerplanten, cactussen of hydrocultuur planten aanschaffen om jouw huis de finishing touch te geven. 

Welke groene kamerplant

Bij het maken van een keuze voor een groene kamerplant, moet je vooral bij jezelf nagaan welke bij jou en jouw ruimte past. Denk aan het type bladeren, bloeiende planten of juist niet en de grootte van de plant. Steeds vaker worden ook kamerplanten in kantoren geplaatst. Dit zijn dan vaak de luchtzuiverende kamerplanten. Deze luchtzuiverende plant zorgt voor meer zuurstof en een luchtzuiverende werking. Bovendien zetten luchtzuiverende kamerplanten CO2 om in zuurstof, waardoor de luchtvochtigheid verbeterd. Grote kamerplanten zijn daarnaast erg gemakkelijk te onderhouden en beschadigen niet snel. Een grote kamerplant kan namelijk meer hebben. Kamerplanten met weinig onderhoud zijn bijvoorbeeld:

  • Aglonema
  • Areca
  • Sanseveria

Onderhoud groene kamerplant

Naast makkelijke kamerplanten, zijn er ook kamerplanten die wel iets meer onderhoud nodig hebben. Je moet bijvoorbeeld dode takken weggooien, bladeren weghalen en uitgebloeide bloemen snoeien. Verder is het van belang dat jouw plant voldoende water krijgt. Oh en vergeet je ook de pot niet? Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je de plant in een pot zet met de juiste voedingsstoffen en aarde. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een laag hydrokorrels Net als vaste planten hebben ook kamerplanten goed onderhoud nodig. Snoei uitgebloeide bloemen, bladeren en dode takken weg. Belangrijk is dat de plant voldoende water krijgt, want zonder water kan een plant niet groeien. Hoeveel hangt af van welke kamerplant je koopt. In de groeiperiode kun je de groene kamerplant eenmaal in de twee weken plantenvoeding geven. Ook kun je onthouden dat je nooit water hoeft te geven als de grond nog nat is. Voel daarom dus eerst aan de plant. Daarnaast is het belangrijk dat je de plant in een pot zet met de juiste aarde en voedingsstoffen. Een laag hydrokorrels op de bodem van de pot is belangrijk zodat er een drainagelaag ontstaat. De planten verdrinken niet en de wortels zullen niet wegrotten. 

Plantenvoeding

Daarnaast bestaat er ook speciale plantenvoeding voor een groene plant: een bladspray wordt vaak gebruikt om de bladeren van een plant extra glans te geven. Deze spray is niet geschikt voor behaarde bladeren maar juist voor ficussoorten. Wanneer de bonte bladeren groen worden van de plant, is de standplaats hoogstwaarschijnlijk te donker. Spint kan bijvoorbeeld een oorzaak zijn van gele bladeren, bladuitval of bruine bladpunten. In ons tuincentrum in Boxtel zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden.

Naast de mooiste groene kamerplanten, hebben wij in Boxtel ook veel cactussen, hydrocultuur planten en bloeiende kamerplanten. Kom gezellig eens langs!

Bloeiende kamerplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten