Bloeiende kamerplanten

Veel unieke kamerplanten komen oorspronkelijk uit tropische of subtropische gebieden en daar moet u rekening mee houden. Oerwoudplanten zoals een Varen verdraagt bijvoorbeeld geen felle zon. Cactussen en vetplanten daarentegen staan graag in de zon, hoe warmer hoe beter. De meeste bloeiende kamerplanten vinden een lichte plaats met de ochtendzon erbij het fijnst. Naast het water geven, hebben bloeiende kamerplanten in de bloeiperiode ook kamerplanten voeding nodig en sommige planten zoals de cyclaam, kaapsviooltje, hortensia's en primula's vinden een voetbad heel fijn. Zorg ervoor dat het gietwater altijd een klein beetje lauw is en trakteer uw planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten. Na de bloei moet u het water geven terug brengen tot ongeveer 1 keer in de week, plantenvoeding is nu taboe. In het voorjaar kan de bloeiende plant verpot worden, gebruik hiervoor wel goede potgrond. Lees ook zorgvuldig de verzorgingstips die vaak bij de plant wordt meegeleverd. Bekijk ook eens onze tuintip pagina voor de leukste en beste tips. 

Kamerplanten


 

Populaire bloeiende kamerplanten in Boxtel

Er zijn enorm veel bloeiende kamerplanten om uit te kiezen! Om u een klein beetje te helpen, hebben we voor u een top vijf bloeiende kamerplanten opgesteld. Natuurlijk kunt u al deze bloeiende kamerplanten bij ons tuincentrum in Boxtel kopen. Nu snel op naar de top 5 kamerplanten

  • Anthurium
  • Strelitzia
  • Gardenia
  • Bromelia
  • Hortensia

1. Anthurium of Flamingoplant

Het kan eigenlijk ook niet anders: de Anthurium staat op onze nummer 1 van de top 5 bloeiende kamerplanten. Deze unieke Flamingoplant is een van de favoriete bloeiende planten bij velen onder ons. De bloemen van deze  schitterende bloeiende kamerplant hebben een vorm van bloemkelken en zijn verkrijgbaar in vele kleuren in ons tuincentrum te Boxtel. Je kunt haast niet vrolijk worden van de Anthurium. De Flamingoplant is erg geliefd om haar prachtig gekleurde schutbladeren en vooral vrolijke kolf. Als u uw interieur tot leven wilt brengen, dan is deze bloeiende kamerplant perfect voor u. Wij Nederlanders noemen de Anthurium ook wel Flamingoplant. Het is een tropische plant die gek op warmte is en van hoge luchtvochtigheid houdt. Wilt u uw kamerplant extra vertroetelen? Geef deze woonplant dan met regelmaat een lekkere sproeibui.

2. Strelitzia of Paradijsvogelplant

De Strelitzia of Paradijsvogelplant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en behoort tot de zogeheten bananenfamilie. Ja, we maken geen grapje.. De bloemen van deze schitterende woonplant lijken op een paradijsvogel: zo hebben ze een exotische kuif in het blauw en oranje met daaromheen een groen schutblad met rode rand. U kunt de Strelitzia of Paradijsvogelplant het beste neerzetten op een lichte plaats, zonder al te direct zonlicht. Op die manier kan de kamerplant prima in de zomer op uw terras of in de tuin staan. Verder is het belangrijk om voor een goed doorlatende grond te zorgen, meng bijvoorbeeld potgrond met wat grind of kleikorrel. In de zomermaanden kunt u de Strelitzia of Paradijsvogelplant iedere week voeding en water geven. 

3. Gardenia of Kaapse Jasmijn

De Gardenia of Kaapse Jasmijn vindt zijn oorsprong uit China of Japen en is naar Europa meegenomen rond het jaartal 1700.  De woonplant Gardenia heeft heerlijk, ruikende bloemen en kan vele maanden nog doorbloeien, als u er uiteraard goed voor zorgt! De Gardenia plant staat het liefst op een lichte standplaats zonder direct te veel felle zon. Verder moet u bloeiende plant regelmatig water geven en het liefst op een kalkarme manier. Bovendien is het belangrijk om de kamerplant in de grond te zetten zonder te veel kalk. Een teveel aan kalk kan namelijk zorgen voor vergelende bladeren van de plant. 

4. Bromelia

De bromelia is een erg mooi pronkstuk in uw woonkamer, slaapkamer of elke andere kamer in huis. Wist u trouwens dat de Bromelia ontzettend makkelijk te verzorgen is? U kunt af en toe water in zijn kelk gieten en de Bromelia woonplant is weer helemaal tevreden. Verder bloeit de Bromelia slechts 1 keer, maar wel gelijk tot zes maanden lang! Indien u de bloeiende kamerplant dus goed verzorgt, kunt u nóg langer genieten van zijn woest aantrekkelijke uiterlijk! 

5. Hortensia

Bent u op zoek naar de populairste bloeiende kamerplant van Europa? Zoek dan niet verder! De Hortensia is namelijk de populairste plant uit heel Europa. In bijna ieder huishouden in Nederland is er wel een te vinden. En dat is ook helemaal niet zo gek. Het is bijvoorbeeld een erg makkelijke kamerplant: het enige wat de Hortensia plant graag wilt, is lekker veel water krijgen. Het zijn namelijk erg dorstige planten en zonder veel water overleven deze woon planten niet. Verzorg de Hortensia dus goed en u kunt nóg langer genieten van de prachtige bloemen!

Bloeiende kamerplanten kopen

Voor ons totale assortiment bloeiende kamerplanten verwelkomen u graag in ons tuincentrum in Boxtel, nabij Schijndel, Vught en Munsel. Heeft u misschien vragen over bloeiende kamerplanten? Neem dan eens contact met ons op of kom langs in Boxtel. Onze deskundige werknemers helpen u graag! Naast mooie bloeiende kamerplanten, hebben wij ook groene kamerplanten, hangplanten, cactussen, arrangementen en andere mooie kamerplanten. Bekijk het voor u zelf. 

Groene kamerplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten