Tuinplanten

Wij proberen het voor u als consument zo gemakkelijk mogelijk te maken door de tuinplanten onder te verdelen in verschillende segmenten. Zo zijn er schaduwplanten, water- en moerasplanten en planten die graag in de volle zon staan. Op het plantetiket staat vaak de hoogte aangegeven hoewel dat ook afhangt van de grondsoort waarin de plant geplant wordt en de plek die de plant in de tuin krijgt. Wij verdelen onze tuinplanten in de volgende categorieën:

Eénjarige perkplanten zijn goed te combineren met vaste planten. Kuipplanten zoals de tibouchina, hibiscus, fuchsia, abutilon en lantana zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende.

Vaste tuinplanten, makkelijke tuinplanten of bloeiende tuinplanten kopen?

Zoals de titel het misschien al verraadt, zijn er heel veel verschillende soorten tuinplanten te vinden. Tuinplanten met gele bladeren of bijzondere tuinplanten zijn erg gewild in ons tuincentrum, maar niet elke tuinplant is geschikt voor uw tuin. De grond van uw tuin bepaalt al voor een groot deel waar de tuinplant geplaatst moet worden en ook de hoeveelheid zon die een plant in de tuin per dag krijgt, speelt een belangrijke rol. Er zijn bijvoorbeeld planten die het liefst in de kleigrond staan en andere tuinplanten die het liefst in zand geplaatst willen worden. Laat u dus altijd goed adviseren welke plant het beste bij uw tuin past. Ook kunt u contact met ons opnemen en uw vragen stellen. 

Wanneer tuinplanten planten?

Uiteraard zijn er veel verschillende momenten in het jaar dat u uw tuinplanten kunt plaatsen. Het voorjaar is vaak het meest bekend, aangezien dan bij de meeste mensen de lentekriebels opkomen en iedereen zin krijgt om zijn of haar tuin aan te pakken. Als u ervoor kiest om uw tuinplanten dus in het voorjaar te plaatsen, geniet u optimaal van de plantjes in de zomer. Ideaal voor een mooie zomertuin. Andere tuinplanten kunt u echter ook heel goed planten in het najaar. Onze medewerkers adviseren u in Boxtel graag over de verschillende mogelijkheden. 

Welke tuinplanten kunnen goed tegen de zon?

Welke tuinplanten kunnen goed tegen de zon?

Er zijn heel veel tuinplanten met heerlijk ruikende bloemen en prachtige kleuren die u niet enkel in de tuin, maar ook op uw balkon of dakterras kunt plaatsen. Daardoor wordt uw eigen tuin een heerlijk plek om u met vrienden en familie te bevinden. Nóg een voordeel van tuinplanten! Welke tuinplanten kunnen goed tegen de zon? Dat zijn bijvoorbeeld:

  • Duizendblad (Achillea) 
  • Ridderspoor (Delphinium) - zie foto
  • Rode zonnehoed (Echinacea) 
  • Zonnekruid (Helenium 
  • Margrieten (Leucanthemum) 
  • Kattenkruid (Nepeta)  
  • Asters 

De verzorging van tuinplanten?

Nadat u een keuze voor uw tuinplanten heeft gemaakt, is het uiteraard van groot belang dat u uw tuinplanten goed verzorgt. Door middel van het gebruik van de correcte grondsoorten en meststoffen voor de betreffende tuinplant zorgt u voor een gelukkig én lang tuinplant leven. Ook de juiste bloempotten, plantenbakken en tuingereedschappen zijn in ons tuincentrum te vinden. Kom eens de sfeer proeven in tuincentrum Boxtel. 

De verzorging van tuinplanten?

Tuinplanten tuincentrum nabij Gamma Boxtel

Tuincentrum Boxtel heeft enkel specialisten in dienst die u goed kunnen helpen bij het maken van een keuze van een tuinplant. Heeft u bijvoorbeeld een tuin met weinig zonlicht? Of heeft u juist een balkon met veel zon? Er zijn in alle gevallen tuinplanten beschikbaar die het beste bij uw tuin passen. 

Tuinplanten aanbieding

Een tuinplant kiezen kan nog best een opgave zijn. Zo zijn er onder andere bloeiende tuinplanten, goedkope tuinplanten, tuinplanten struiken en tuinplanten winterhard. Laat u eens inspireren in ons tuincentrum in Boxtel en maak uw eigen tuin nóg mooier. Ook hebben wij regelmatig tuinplanten in de aanbieding. Komt u er niet uit of wilt u meer informatie? Wij geven u graag advies in ons tuincentrum nabij Gamma Boxtel, Munsel, Langenberg, Esch en Heult. Ook alles voor uw kamerplant, dieren, barbecues en tuinmeubelen is bij ons tuincentrum te vinden!

Vaste planten