Bloembollen en zaden

Bloembollen zijn onder te verdelen in:

 • Voorjaarsbollen
 • Zomerbollen

Plan je bezoek

Bloembollen: zomerbollen & voorjaarsbollen

De voorjaarsbollen worden geplant in oktober / november en de zomerbollen in april / mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een bak. Een van de bekendste voorjaarsbollen zijn Narcissen. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer een in grotere getalen terug kunnen komen. Tulpen en hyacinten zijn maar eenjarig.

Wel zijn er zogenaamde verwilderingspakketten, dat zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen zoals blauwe druifjes, narcissen tête-a-tête en minitulpjes. De zomerbollen, anemonen, dahlia's, gladiolen zijn ook éénjarig, de bollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen.

Bloembollen planten en kopen in Boxtel

Aan u de keuze! U kunt voorjaarsbollen in het najaar kopen en ze zelf planten, zodat u in de  vroege lente kunt genieten van de uitgekomen Narcissen en blauwe druifjes. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar het tuincentrum te komen waar wij al bollen op pot verkopen. In ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment zaden zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels(een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die uw voortuin een fleurige aanblik geven.

zomerbollen kopen in boxtel

Zomerbollen kopen? Dahlia, Anemone & meer

Wanneer zomerbollen planten? De naam verraadt wanneer de bloemen uitkomen: in de zomer. Daarom moet u in het voorjaar beginnen met het planten van de zomerbollen nadat alle vorst is verdwenen. Zomerbollen zoals de welbekende Dahlia bloeien dan in vrij korte tijd uit tot prachtige bloeiende planten. Hierdoor geniet u deze zomer van een mooie & kleurrijke tuin vol met geurtjes. Een feestje voor de échte tuinliefhebber!

Top 3 zomerbollen? 

Er zijn heel veel soorten zomerbollen, maar om het u iets makkelijker te maken, hebben we voor u een top 3 zomerbollen opgesteld. 

 1. Dahlia
  De Dahlia's komt oorspronkelijk uit Mexico en zijn één van de populairste zomerbollen in Nederland. De Dahlia zomerbollen krijgen de meest authentieke en prachtige bolvormige bloemen die verkrijgbaar zijn in bijzondere kleuren en bloemvormen. Ook zijn het nog eens perfecte bloemen voor snijbloemen. 
   
 2. Begonia
  De Begonia gaat al jarenlang mee en vormen prachtige zomerbloemen die een plekje in uw tuin verdienen. Wist u dat de Begonia's ook veel gebruikt worden als potplanten en terrasplanten? Door de bijzonder gekleurde bloemen van de tuinplant vormen het échte eyecatchers in de tuin. Bovendien is de Begonia ook erg makkelijk qua verzorging, geschikt voor binnen & buiten.
   
 3. Gladiolen
  Bent u van plan om een echte statement te maken in uw tuin? Dan zijn Gladiolen de perfecte match voor u en uw tuin. Gladiolen hebben namelijk hele opvallende en elegante bloemen. Gladiolen zijn gek op zon, dus een standplaats voor deze zomerbollen zou er zeker eentje zijn in de volle zon. Wist u dat gladiolen wel 1 meter hoog kunnen worden? Hierdoor zijn ze ideaal om achterin de bloemborder de planten. 

Tuinplanten & meer in Boxtel

Een tuinplant kiezen kan nog best een opgave zijn. Zo zijn er onder andere bloeiende tuinplanten, goedkope tuinplanten, tuinplanten struiken en tuinplanten winterhard. Laat u eens inspireren in ons tuincentrum in Boxtel en maak uw tuin nóg mooier. Ook hebben wij regelmatig tuinplanten in de aanbieding. Komt u er niet uit of wilt u meer informatie? Wij geven u graag advies in ons tuincentrum nabij Gamma Boxtel, Munsel, Langenberg, Esch en Heult. Ook alles voor uw kamerplantdierenbarbecues en tuinmeubelen is bij ons tuincentrum te vinden!

Eenjarige planten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten