Eénjarigen, kuipplanten en kruiden

Eénjarigen worden ook wel perkplanten genoemd. Deze vaak vrolijke planten bloeien een zomerlang, mooi in een balkonbak of gewoon in de tuin. Zet u ze in een bak, zorg dan wel dat ze voldoende voeding krijgen. De meeste kuipplanten komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee zoals de Oleander, Abutilon, Lantana of Fuchsia. Geef ze een warm plekje op het terras of zet ze in de tuin maar in het najaar moeten ze naar binnen. Een koele, onverwarmde ruimte is al voldoende. Geef ze heel weinig water tot ze in het voorjaar weer uit gaan lopen dan mogen ze ook verpot en wat teruggesnoeid worden. Een aantal kruiden overleven onze zachte winters zoals Bieslook en Munt. Anderde kruiden moeten elk voorjaar gezaaid worden. Op onze kruidenafdeling staan ook alle kruiden kant en klaar in pot.

Plan je route

Eenjarige planten

Wanneer eenjarige planten kopen? Hoe eenjarige bloemen zaaien? Welke eenjarige bloemen kan ik gebruiken voor bloembakken? Het zijn verschillende vragen waar ons personeel dagelijks mee te maken krijgt. Onze werknemers in Boxtel hebben alle informatie over vaste planten, eenjarige zomerbloeiers en perkplanten. Ons aanbod is erg groot, zo kun je bij ons terecht voor:

  • Een eenjarige plant met paarse bloemen
  • Een eenjarige plant met zeer aromatische blaadjes
  • Een eenjarige plant met rode bloemen

Door een eenjarige plant te kopen, kun je maandenlang genieten van de mooiste, bloeiende bloemen in je tuin. Unieke eenjarige zomerbloeiers zoals de Lobelia zijn enorm populair in ons tuincentrum en je kunt ze vinden in allerlei soorten, maten en kleuren. Bovendien hebben ze relatief weinig verzorging nodig, het is alleen belangrijk om voor genoeg water te zorgen! Andere populaire eenjarige planten zijn onder andere: Petunia, Leeuwenbek, Viooltje en de Begonia.

Koop jouw kuipplant, eenjarige plant of kruiden in Boxtel

Kuipplant kopen in Boxtel

Wij verdelen onze tuinplanten in de volgende categorieën:

Winterharde kuipplanten op stam of groenblijvende, tropische bloemsoorten en Zuid Europese planten zijn ook veelal verkrijgbaar in ons tuincentrum in Boxtel. Wil je liever een kuipplant met paarse bloemen, rode bloemen of toch eentje die in de volle zon staat? Laat je eens adviseren over de verschillende soorten kuipplanten in ons tuincentrum of neemt contact met ons op.

Koop jouw kuipplant, eenjarige plant of kruiden in Boxtel

Verschillende soorten kruiden kopen

Heb jij het liefst ook kruiden uit je eigen tuin? Een takje tijm in je eten, muntblaadjes in jouw thee of een bosje lavendel in de linnenkast.. Het is stuk voor stuk puur genieten! Verse kruiden zijn ook nog eens erg gezond, maar ook nog eens heel lekker. Zo zijn ze rijk aan voedingsstoffen, waardoor je jouw nodige vitamines binnenkrijgt. Het is erg functioneel als de kruiden vlak bij de keuken te vinden zijn, denk eens aan: in een (mini)kruidentuin, in de border of in een verzameling potten. Dat maakt het gemakkelijk om tijdens het koken even wat geurige, verse kruiden te plukken. Pure luxe, die begint in het vroege voorjaar en voortduurt tot in het najaar. Van wintergroene kruiden, zoals bieslook, rozemarijn en tijm, kun je zelfs het hele jaar door oogsten.

Ook voor barbecues, tuinmeubelen, dierbenodigdheden en kamerplanten kun je naar ons gezellige tuincentrum komen! 

Loungesets

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten