Rozen en klimplanten

Rozen en klimplanten bestaan er in veel verschillende soorten. Zo bestaat er bijvoorbeeld ook de Klimroos; een combinatie van beide! Bij Tuincentrum Boxtel kunt u voor verschillende soorten rozen en klimplanten terecht. Kom naar ons tuincentrum in Boxtel voor het gehele assortiment. 

Rozen voor in de tuin kopen

Rozen voor in de tuin koopt u bij Tuincentrum Boxtel. Wij hebben een ruim aanbod aan rozen, zo kunt u bij ons kiezen uit bijvoorbeeld:

  • Struikrozen
  • Stamrozen
  • Klimrozen
  • Rozen als bodembedekkers

Al deze rozen zijn echte zonaanbidders. Het liefste staan zij dus op een plekje in de tuin waar heerlijk veel zon is. In het voorjaar is het van belang dat u de rozen flink terugsnoeit. Struikrozen groeien vrijwel altijd opgaand. Sommige struikrozen hebben een heerlijke geur die u zult ruiken in de tuin. De meeste struikrozen bloeien van half juni tot september, maar er zijn uitschieters die het tot de vorst volhouden. Stamrozen zijn eigenlijk struik- of klimrozen, maar dan op een stam. Deze zij prachtig en kunnen in de tuin geplaatst worden, maar de stamrozen staan ook prachtig in de woonkamer op pot. Het is belangrijk dat de klimrozen in uw tuin goed vastgezet worden, zodat zij zichzelf kunnen hechten aan muren. Naast muren kunt u de klimrozen natuurlijk ook hechten aan pergola's of schuttingen. Zo maakt u van uw tuin weer een fleurig geheel. Bent u al lange tijd op zoek naar een bodembedekker met kleur? Dan zijn de bodembedekkende rozen wellicht een idee. Dit zijn één van de weinige soorten bodembedekkers met veel kleur. Heeft u al een keuze kunnen maken? 

rozen-klimrozen-tuincentrum-boxtel

Klimplanten kopen

Naast de prachtige klimroos bestaan er natuurlijk nog veel andere klimplanten. Bij Tuincentrum Boxtel kunt u terecht voor onder andere de volgende soorten:

  • Clematis
  • Hedera
  • Bruidsluier
  • Kamperfoelie
  • Blauwe regen

Klimplanten zijn een goede oplossing als u meer groen in de tuin wilt. U kunt op deze manier muren en schuttingen minder kaal maken en meer sfeer toevoegen in de tuin. De Clematis is een soort die bestaat uit planten met veel verschillende soorten bloemen en kleuren. Er zit vast en zeker wel een kleur en bloem bij die past in uw tuin. De Clematis heeft in het voorjaar en de zomer veel water nodig, omdat de kans bestaat dat de wortels anders verbranden. Om dit te voorkomen kunt u altijd een bodembedekker over de wortels plaatsen. De Hedera ook wel Klimop genoemd, is één van de meest populaire soorten in Nederland. Klimop koopt u natuurlijk bij Tuincentrum Boxtel. Hedera of Klimop is zelfhechtend en is wintergroen; de ideale klimplant dus! De Chinese Bruidsluier is een klimplant die als een speer groeit. Wilt u snel een schutting of muur bedekken? Dan is de Bruidsluier een goed idee. Kamperfoelie is een prachtige klimplant waarvan de bloemen 's avonds een zoete geur afgeven. Kamperfoelie kopen? Dit doet u bij Tuincentrum Boxtel! De Blauwe regen of Wisteria hecht niet vanzelf aan schuttingen of muren. U zult deze dan ook een beetje moeten helpen, maar als de Wisteria of Blauweregen eenmaal staat dan krijgt u er veel voor terug! Het is een prachtige klimplant die u niet zal teleurstellen.

Meer informatie over rozen en klimplanten bij Tuincentrum Boxtel

Wilt u meer weten over ons aanbod rozen en klimplanten? Kom dan langs bij ons tuincentrum in Boxtel nabij Oisterwijk, Schijndel en Vught. Onze medewerkers helpen u hier graag verder met deze aankoop. Ook kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Hopelijk tot ziens bij Tuincentrum Boxtel!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten