Kerstbomen

Een kerstboom kopen is een gezellig proces wat veel mensen doen met kinderen, grootouders of het hele gezin. Een kerstboom is het middelpunt van Kerst en is daarom een van de belangrijkste én eerste kerstartikelen die mensen kopen. Natuurlijk gaat er niets boven de echte, frisse geur van een kerstboom. De dennennaalden brengen een unieke, frisse geur met zich mee die ons allemaal een nostalgisch gevoel geeft. 

Lemax

 


Welke kerstboom soorten zijn er?

Bij ons tuincentrum in Boxtel verkopen wij veel verschillende soorten en maten kerstbomen. Zo hebben wij Nordmann kerstbomen te koop, bekijk hieronder een greep uit ons assortiment:

  • Kleine kerstboom 30 centimeter
  • Kleine kerstboom 60 centimeter
  • Kerstboom in pot
  • Grote kerstboom 3 meter
  • Grote kerstboom 5 meter

Voor vragen zoals: ''Welke kerstboom blijft het langst mooi'''en ''Welke kerstboom houdt het langst zijn naalden'' kunt u het beste bij ons langskomen en advies vragen aan onze werknemers.

Waarom kerstboom met kerstmis

Ja, waarom een kerstboom tijdens kerst? Als u aan kerst denkt, zal u hoogstwaarschijnlijk denken aan een mooie versierde kerstboom met sfeerlampjes. Maar waar komt deze traditie oorspronkelijk vandaan? De kerstboom komt uit het Victoriaans tijdperk waar koningin Victoria regeerde over Groot-Brittannië en Ierland van 1837 tot 1901. Zij was samen met haar man prins Albert gek op kerstmis en hebben destijds een grote bijdrage geleverd aan het feit dat we tegenwoordig met kerstmis een kerstboom in de woonkamer hebben staan. Het idee is namelijk ontstaan in Duitsland, waar prins Albert vandaan kwam. De kerstboom is langzaamaan komen aanwaaien naar de rest van Europa.

Hoe kerstboom decoreren?

Hoe kerstboom decoreren?

Ja, hoe de kerstboom versieren bij u thuis? Als eerst is het belangrijk om te bepalen wat voor formaat kerstboom u wenst. Een kleine kerstboom is idealiter wanneer u een kleine woning heeft maar toch de échte kerstsfeer in huis wil brengen. Plaats een kleine kerstboom van 30 centimeter op uw tafel of koop er meerdere voor diverse hoeken. Zo creëert u tóch een unieke en knusse sfeer in huis. Een grote kerstboom kopen is juist heel fijn als u uw woning of ruimte op wilt vullen met een kerstboom. Dan is een kerstboom van 3 meter of een kerstboom van 5 meter beter geschikt voor u. Daarna is het belangrijk om te kijken hoe u de kerstboom gaat vastzetten: met een kerstboomstandaard of mand? Vervolgens kunt u beginnen met de kerstverlichting en eindigt u met de kerstdecoratie. We hebben het even op een rijtje voor u gezet:

  • Kies het formaat van uw kerstboom die bij u in de woonkamer past.
  • Koop een leuke mand of functionele kerstboomstandaard waarin in uw kerstboom zet.
  • Ga vervolgens aan de slag met mooie kerstverlichting. Hoe gaat u de kerstboom lampjes ophangen? Begin altijd van boven naar beneden en check vooraf of de lampjes het daadwerkelijk doen.
  • Nu kunt u aan de slag met kerstversiering en kerstdecoratie zoals kerstballen, kerstslingers en kerstfiguurtjes.
  • Als laatste kunt u uiteraard de piek op de kerstboom zetten. 

Waarom kerstboom met kerstmis

De mooiste kerstboom kopen in Boxtel

Geeft u de voorkeur aan een kerstboom met of zonder kluit, een Fijnspar of een Nordmann-spar? De medewerkers van ons tuincentrum helpen u graag om de perfecte boom uit te zoeken. Zo zijn er ook kerstbomen met verlichting of juist een kerstboom zonder verlichting. Een versierde kerstboom is erg fijn als u geen zin heeft in gedoe met draden en lampjes. Bent u juist gek op het decoreren van de kerstboom met pieken, kerstballen en kerstverlichting? Dan is een kerstboom zonder verlichting perfect voor u. Ook hebben wij mooie kunstkerstbomen voor u in Boxtel. Daarnaast is onze kerstshow ook een echte must-see voor alle nieuwe trends op het gebied van kerst. Deze is vanaf 13 oktober. Zien we u ook snel?

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerstartikelen